Ko nogaršot Parīzē - kafejnīcas, konditorejas un bulanžērijas

by - sestdiena, aprīlis 28, 2018


Aprīļa sākumā devos ilgi gaidītajā ceļojumā uz Parīzi. Šis bija viens no lieliskākajiem ceļojumiem, kuros esmu bijusi. Un, protams, viens no galvenajiem iemesliem tam bija tieši ēdiens. Man, kā gurmānam, uz Parīzi ir gribējies aizbraukt jau ļoti ļoti sen, tāpēc vietu saraksts, uz kurām vajadzēja doties, bija grandiozs. Jāsaka, ka 4 dienu laikā pabiju pārsteidzoši daudz kafejnīcās, restorānos, tāpēc te neliels ieskats manos favorītos(jā, bija arī vietas, kur nācās vilties un nebiju sajūsmā), kas varbūt noderēs arī tavam ceļojumam!

La Pâtisserie de Cédric Grolet au Meurice


 Saint-Honoré


 Rubik's cake

Tarte aux Pommes


 Tarte Citron Sculptee

 Pomme Rouge

Noisette 

 Ceļojuma highlight noteikti bija tikai pirms mēneša atvērtās Cedric Grolet Le Meurice konditorejas apmeklējums. Lieki piebilst, ka Cedric Grolet ir šī brīža TOP konditors. Obligāti nogaršo konditora firmas "Noisette" kūciņu. Viss pārējais no piedāvātā klāsta, cik saprotu sezonāli mainīsies.

Piezīme: Es ierados 30min pirms atvēršanās un jau bija izveidojusies rinda, tāpēc noteikti dodies jau no paša rīta, lai nekas nebūtu vēl izpirkts.

Adrese: 228 rue Rivoli, Paris


L'éclair de génie

Vieni no populārākajiem Parīzes eklēriem - un ne velti, jo tie ne tikai izskatījās fantastiski, bet arī garšoja lieliski. Mans favorīts bija vaniļas un sāļās karameles eklērs. Eklēri ar augļu garšām mani ne pārāk uzrunāja, jo bija jūtams, ka ir pievienoti aromatizētāji. Bet ir vērts apmeklēt skaisto skatlogu dēļ vien!

Mājaslapa: https://leclairdegenie.com/
Adrese: 14 Rue Pavée, Paris (es biju konkrēti šajā, bet ir arī citur)


Pink mamma
Noteikti viens no fotogēniskākajiem restorāniem...

 Trifeļu pasta - šis bija kaut kas VIENREIZĒJS!!! Al dente pasta, ārkārtīgi krēmīga mērce un trifeles, kuras nemaz netika žēlotas.
Steiks un kartupeļi - nebija wow faktora, taču vienkāršs ēdiens ar lielisku izpildījumu vienmēr ir gards

Es zinu - apmeklēt itāļu restorānu Francijā nav prāta darbs, taču man ir izskaidrojums! "Pink mamma" ir viens no šī brīža populārakajiem instagram restorāniem Parīzē. Fantastiski skaista ēka, vienkāršs un izcils ēdiens, kā arī patīkama atmosfēra. Molto bene!

Piezīme: Lai izvairītos no garām rindām un vispār dabūtu galdiņu (restorāns nepieņem rezervācijas), iesaku doties pusdienās, nevis vakariņās. Bijām 20 minūtes pirms atvēršanās un priekšā bija tikai daži cilvēki, bet jau pavisam drīz aiz mums izveidojās gara rinda. Vaicā pēc galdiņa augšējā stāvā!

Mājaslapa: https://www.bigmammagroup.com/fr/trattorias/pink-mamma
Adrese: 20bis Rue de Douai, Paris



Pierre Hermé
Opera



Ispahan makarūns - avenes, rozes, līčijas. 

 Ko te daudz sacīt - nevarēju neaiziet uz tādu klasisku desertu vietu. Turklāt, sanāca apmeklēt pašu jaunāko location "86Champs - L'Occitane x Pierre Hermé" , kur sēdēju pie bāra letes, aiz kuras skatījos, kā tiek sagatavoti visi deserti. Lielisks šovs bija deserts, kas noformēts kā šokolādes bumba - Sensation Plaisir Sucre . Oficiants tai uzlēja karstu šokolādes mērci, kas izkausē bumbu, kurā iekšā noslēpies saldējums, šokolādes krēms un citi labumi. Obligāti nogaršo Ispahan macaron. 

Mājaslapa: https://www.pierreherme.com/

Wild and the Moon
 Kad kūkas jau sāk šķebināt un gribas kaut ko veselīgu, šī ir tā vieta, kur iet pēc veselīgas smūtija bļodiņas un sulas!

Mājaslapa: http://www.wildandthemoon.fr/
Adrese: 55 Rue Charlot, Paris (es biju šajā, bet ir arī vēl citur)


 Patisserie Yann Couvreur
Paris-Brest


Mille-feuille

 Kārtējā konditoreja, kur viss ir perfekti noformēts, pārdomāts un garšo burvīgi. Visvairāk mani pārsteidza klasiskais Mille-feuille deserts - it kā tik vienkāršs, bet perfekts kraukšķis, krēmīgs un gluds krēms ar vaniļas sēkliņām. Kaut kas neaprakstāmi labs!!! 
Mājaslapa: https://yanncouvreur.com/
Adrese: 23bis Rue des Rosiers, Paris (es apmeklēju šo, bet ir arī vēl vienā vietā)




Du Pain et des Idées


Pistāciju "escargot" ar šokolādes gabaliņiem

Pain au chocolat
Nav nekā labāka, kā aiziet uz tik tikko atvērušos boulangerie, sajust to smaržu un ēst vēl siltās maizītes. Te nogaršo kādu no "Escargot" smalkmaizītēm, kā arī "Pain des Amis" maizi.

Adrese: 34 Rue Yves Toudic, Paris
Mājaslapa: https://dupainetdesidees.com/en/ 

Ladurée 
 Vai tu maz esi bijis Parīzē, ja neesi nogaršojis Ladurée macarons?

Blé Sucré




Labākā boulangerie, kādā jebkad esmu bijusi un labākais kruasāns kādu jebkad esmu ēdusi! Maizītes ir lielākas izmērā, kā ierasts, bet perfekti zeltaini brūnas, mīkstas, ar kraukšķīgu un drupenu ārpusi, tieši tik taukainas, cik gribētos. Siekalas saskrien mutē vien no rakstīšanas. Gan parastie, gan šokolādes kruasāni, kā arī Kouign-amann ir saņēmuši dažādas balvas, tāpēc nogaršo visu, ko vien vari! 

Adrese: 7 Rue Antoine Vollon, Paris


La Pâtisserie des Rêves

 Katrs deserts kupolveidīgā displejā

 Degustācijas komplekts

Atzīta par labāko Paris-Brest Parīzē. Man tas šķita pārsteidzoši, jo šī nav tik trekna kā klasiskā, izskatā vienkāršāka, bet garšas ziņā, protams, atstrādāta līdz pēdējai niansei. 




Un tas arī noslēdz manu Parīzes top kafejnīcu apskatu! Ļoti ceru, ka bija interesanti lasīt, un ja rodas kāds jautājums, droši raksti komentāros! :)

You May Also Like

3 komentāri