Kā pagatavot rabarberu zemeņu drumstalu plātsmaizi

by - sestdiena, jūnijs 10, 2017

Šī ir viena no manām mīļākajām receptēm rabarberu sezonas laikā, kas nav tipiskā plātsmaize ar maizīgu un biezu apakšu. Šo drīzāk varētu nosaukt par rabarberu cepumu.
Sastāvdaļas:

pamatnei:
280 g miltu
220 g sviesta + papildus ietaukošanai
120 g baltā cukura
šķipsna sāls
1 tējkarote vaniļas (nav obligāti)

pildījumam:
550 g nomizotu rabarberu
250 g zemeņu
50 g brūnā cukura
1 tējkarote kukurūzas vai katrupeļu cietes
1 ēdamkarote miltu
1 ēdamkarote apelsīna/citrona sula

drumstalām:
140 g miltu
50 g auzu pārslas
50 g brūnā cukura
50 g baltā cukura
85 g sviesta
1/8 tējkarote sodas
šķipsna sāls


Pagatavošana:
1.Gatavo pamatni. Sviestu sakuļ ar cukuru, izmantojot mikseri. Pievieno vaniļas ekstraktu, sāli un beidzot arī miltus. Mīklu samīca bumbā, ietin pārtikas plēvē un ļauj atpūsties.
2. Sagatavo pildījumu. Rabarberus un zemenes sagriež vidēji lielos gabalos, apber ar cukuru, apelsīna sulu, miltiem un cieti. Uzmanīgi visu samaisa un ļauj atsuloties.
3. Veidnē(~25x40cm) ieklāj cepamo papīru, ietauko to. Mīklu izlīdzina/izrullē veidnē, sadursta ar dakšiņu un cep krāsnī, kura sakarsēta līdz 175 grādiem ~10 minūtes.
4.Tikmēr pagatavo drumstalas. Sajauc miltus, cukurus, auzu pārslas, sodu un sāli. Pielej izkausētu sviestu un visu sajauc. Saspiežot ar pirkstiem drumstalas tām vajadzētu turēties kopā.
5.No krāsns izņem pamatni, vienmērīgi pārber rabarberus un zemenes (arī visu šķidrumu uzlej), pārkaisa ar drumstalām. Cep vēl 30-35 minūtes - līdz drumstalas zeltaini brūnā krāsā.













You May Also Like

2 komentāri