Trīs kārtu šokolādes musa kūciņas ar Rocher riekstu glazūru

by - svētdiena, maijs 30, 2021

Trīs kārtu šokolādes musa kūciņas ar Rocher riekstu glazūru (lasi padomus zemāk)


Sastāvdaļas 8 kūciņām (katras tilpums ir 125ml):

Pamatnei (recepte adaptēta no Maja Vase)
150 g sviesta + nedaudz pamatnes ietaukošanai
150 g cukura
200 g brūnā cukura (iesaku izmantot muscovado)
2 olas
200 g miltu
30 g kakao
1.5 tējkarote cepamā pulvera
½ tējkarote sāls

Baltās šokolādes musam
150 g baltā šokolāde
250 g saldā krējuma
3 g želatīna lapas (parasti 1 želatīna lapa/loksne sver ap 1.5g, tātad vajadzēs 2 želatīna lapas)

Piena šokolādes musam
200 g piena šokolāde
300 g saldais krējums

Glazūrai
350 g tumšā šokolāde
50 g neitrālas garšas eļļa (es izmantoju vīnogu kauliņu, bet derēs arī saulespuķu)
80 g grauzdēti rieksti (es izmantoju mandeles, lazdu rieksti vai zemesrieksti arī būtu labi)

Pagatavošana:

  1. Sagatavo veidni (es izmantoju taisnstūra formu 28x18 cm )pamatnes cepšanai. Pamatnē ieklāj cepamo papīru un sānus ietauko ar nedaudz sviestu. Ieslēdz krāsni uz 170 grādiem.
  2. Gatavo pamatni. Izkausē sviestu un liek lielā bļodā. Pievieno abus cukurus un sajauc. Iemaisa olas un sajauc.
  3. Miltus izsijā ar kakao, cepamo pulveri un sāli. Iemaisa sviesta masā. Mīklu liek iepriekš sagatavotajā veidnē un ar lāpstiņu izlīdzina. Liek iepriekš sakarsētā krāsnī un cep 20-25 minūtes. Ņem vērā, ka pēc atdzišanas cepums kļūs stingrāks! Ļauj atdzist.
  4. Gatavo piena šokolādes musu. Lielā bļodā liek šokolādi, kas sagriezta mazākos gabaliņos. Katliņā lej pusi no saldā krējuma, to gandrīz uzvāra un pārlej pāri šokolādei, lai tā būtu pilnībā nosegta ar krējumu. Ļauj pastāvēt 1 minūti, tad maisa līdz šokolāde izkususi un iegūta viendabīga un gluda masa. Ja nu tomēr visa šokolāde neizkusa, bļodu liek mikroviļņu krāsnī un silda ar 15 sekunžu intervāliem vai arī liek karsta ūdens peldē. Ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai. Tas aizņems apmēram 45minūtes, tāpēc, lai paātrinātu procesu, vari bļodu likt ledusskapī un apmaisīt ik pa 5 minūtēm.
  5. Atlikušo pusi saldā krējuma saputo līdz putukrējumam. Iecilā šokolādes masā. (Šokolādes masa nedrīkst būt karsta, jo tad putukrējums izkusīs un viss gaisīgums tiks pazaudēts.)
  6. Musu pilda silikona formā, vienādi sadalot to uz 8 kūciņām. Liek saldētavā uz vismaz 30 minūtēm sastingt.
  7. Tikmēr gatavo baltās šokolādes musu. Želatīnu liek lielā bļodā, kurā ieliets auksts ūdens. Ļauj uzbriest. Balto šokolādi ar lielu nazi sagriež mazākos gabaliņoss. Katliņā uzvāra 80g saldā krējuma un noņem no uguns. Želatīna lapas izņem no ūdens, izspiež lieko šķidrumu un iemaisa karstajā saldajā krējumā, lai tas izkūst. Karsto saldo krējumu pārlej pāri šokolādei, lai tā būtu pilnībā nosegta ar krējumu. Ļauj pastāvēt 1 minūti, tad maisa līdz šokolāde izkususi un iegūta viendabīga un gluda masa. Ja nu tomēr visa šokolāde neizkusa, bļodu liek mikroviļņu krāsnī un silda ar 15 sekunžu intervāliem vai arī liek karsta ūdens peldē. Ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai. Tas aizņems apmēram 30 minūtes, tāpēc, lai paātrinātu procesu, vari bļodu likt ledusskapī un apmaisīt ik pa 5 minūtēm. Atlikušos 170g saldā krējuma saputo līdz putukrējumam. Iecilā atdzisušajā šokolādes masā. (Šokolādes masa nedrīkst būt karsta, jo tad putukrējums izkusīs un viss gaisīgums tiks pazaudēts.)
  8. Atdzisušo cepuma pamatni sagriež 8 vienādos kvadrātiņos, kas līdz ar malām precīzi ietilpst formiņās. (Ja gatavo 1 lielu kūku, tad šo soli izlaid) Ja paliek nedaudz pāri, vari apēst atgriezumus. :)
  9. No saldētavas izņem silikona formu. Piena šokolādes musam vajadzētu jau būt sastingušam. Pāri pārlej baltās šokolādes musu, ko vienādi sadala uz 8 kūciņām.
  10. Katrā formiņā virs baltās šokolādes musa liek cepuma kvadrātiņu. Viegli piespiež. Ja nu gadījumā pa maliņām nedaudz izspiežas ārā baltās šokolādes muss, ar lāpstiņu lieko musu noņem nost un izlīdzina.
  11. Liek saldētavā uz vismaz 6 stundām vai ideāli un visu nakti sasalt.
  12. Kad viss sasalis, gatavo glazūru. Ar lielu nazi riekstus sakapā smalkos gabaliņos. Lielā bļodā liek šokolādi un eļļu, visu sajauc. Šokolādi kausē vai nu mikroviļņu krāsnī ar 30 sekunžu intervāliem pēc katras reizes apmaisot vai arī liek virs katliņa, kurā ieliets nedaudz ūdens, kas vārās un ar tvaiku silda bļodu. Kad šokolāde izkususi to noņem no plīts, iemaisa sakapātos riekstus un ļauj padzist. Tā nedrīkst būt karsta, kad glazē kūciņas!
  13. Kad esi gatavs glazēt kūciņas, formiņas izņem no saldētavas un pa vienai uzmanīgi izņem tās no formas.
  14. Glazūru pārlej augstā traukā, lai kūciņas viegli glazēt.
  15. Kūciņā iedur bambusa iesmiņu apmēram 1/5 dziļi. Uzmanīgi iemērc šokolādes glazūrā, lai tā pilnībā iegrimst glazūrā. Izcel no glazūras, ļauj šokolādei nedaudz notecēt un liec un šķīvja vai dēlīša uz kura uzklāts cepamais papīrs. Kamēr vēl šokolāde nesacietē, uzmanīgi izņem bambusa iesmiņu no kūciņas.
  16. Atkārto ar pārējām kūciņām. Iespējams, ka uz beigām jau būs mazāk glazūras, tāpēc kūciņas vairs nevarēs iegremdēt glazūrā un vajadzēs tās pārliet ar glazūru.
  17. Kūciņas liek ledusskapī un ļauj tām atkust uz vismaz 2 stundām pirms pasniegšanas.

Padomi:

Apskati manu instagram highlight par šo kūciņu gatavošanu!

Pamācību, kā gatavot abus musus, vari atrast manā Youtube video te: https://www.youtube.com/watch?v=G9kor4U-6oc&feature=emb_imp_woyt&ab_channel=BetijaKal%C4%93ja

Vari gatavot nevis vairākus individuālus desertus, bet gan vienu lielu kūku, taču ņem vērā, ka to būs grūti sagriezt glazūras dēļ. Tad es iesaku kūku gatavot apaļā formā. Tajā izcep cepumu. Kad tas atdzisis pārlej ar baltās šokolādes mūsu un ļauj tam sastingt. Tad pārlej ar piena šokolādes musu un ļauj sastingt. Visbeidzot vari pārliet ar glazūru – iesaku kūku atstāt formā un glazūru pārliet tikai pašai kūkas virspusei, nevis sāniem. Tad vari gatavot aptuveni uz pusi mazāk glazūras.

Es izmantoju šo formu, kas maksā tikai 8.64Eur: https://www.gemoss.lv/shop/lv/forma-silikona-50x50-h-50mm-8x125ml-cube-sf104


You May Also Like

0 komentāri