Japāņu piena baltmaizes recepte

by - piektdiena, aprīlis 02, 2021








Šī baltmaize ir mīksta, nedaudz salda, ar kraukšķīgu garozu - nu vienkārši lieliska! Tās gatavošanā tiek izmantota interesanta tehnika, kas populāra dažādos āziešu mīklas izstrādājumos - mīklai tiek pievienota Tangzhong pasta. Tā palīdz maizei saglabāt mitrumu ilgāk un pagatavo vienkārši karsējot pienu, ūdeni un miltus.
Maizīte garšos lieliski viena pati, grauzdēta, ar sviestu un vēl 100 variantos! 


Recepte adaptēta no: https://www.carolinescooking.com/japanese-milk-bread/

Sastāvdaļas 1 klaipam

Tangzhong pastai:

20 g miltu

3 ēdamkarotes ūdens

3 ēdamkarotes piena


Mīklai:

320 g kviešu miltu

3/4 tējkarotes sāls

3 ēdamkarotes cukura

7 g sausā rauga (=1 paciņa = aptuveni 2 tējkarotes)

120 ml piena

40 g izkausēta sviesta

1 ola


Apziešanai:

1 ola


Pagatavošana:
  1. Gatavo tangzhong pastu. Katliņā liek 3 ēdamk piena, ūdeni un miltus, ko sajauc. Katliņu liek uz plīts un karsējot maisa līdz masa sabiezē – tas aizņems vien 2-3 minūtes. Noņem no uguns un ļauj padzist.
  2. Lielā bļodā liek miltus, cukuru, sāli un raugu. Sajauc.
  3. Kad tangzhong pasta vairs nav karsta to pievieno miltu masai. Pievieno arī olu, pienu, izkausēto sviestu. Visu sāk jaukt – vai nu ar lielu koka karoti vai statīva mikserī ar mīklas āķi. Sākumā tā varbūt šķitīs sausa, bet jāturpina mīcīt.
  4. Mīklu mīca aptuveni 7 minūtes līdz tā ir kļuvusi gludāka un nelīp pie bļodas sāniem.
  5. Bļodu apsedz un ļauj uzrūgt aptuveni 1 stundu un 15 minūtes. (Es bļodu apsedzu ar mitru dvieli un tad dušas cepurīti. Ļoti svarīgi, lai mīkla neizkalst!)
  6. Sagatavo veidni cepšanai – apakšā ieklāj cepamo papīru un sānus ietauko ar nedaudz eļļu vai sviestu. Es izmantoju standarta kēksa veidni ar augstām malām.
  7. Kad mīkla dubultojusies apjomā, to sadala 3 vienādās daļās.
  8. Katru daļu nedaudz izrullē, abus sānus pārloka uz vidu. Atkal izrullē un sākot no īsākās malas sarullē rullītī. Rullīti liek sagatavotajā veidnē. Atkārto ar atlikušajām 2 mīklas bumbām. (skati foto) Sākumā visi 3 rullīši savā starpā nesaskarsies viens ar otru, bet pēc uzrūgšanas tie jau būs izveidojuši vienu klaipiņu.
  9. Veidni apsedz un maizītei atkal ļauj uzrūgt aptuveni 45 minūtes līdz tā pacēlusies un gandrīz dubultojusies.
  10. Nelielā bļodiņā sakuļ olu, pārziež maizīti un liek iepriekš sakarsētā krāsnī 170 grādos un cep 20 - 25 minūtes līdz virspuse ir zeltaini brūna.
  11. Izņem no krāsns un ļauj padzist veidnē. Tad maizīti uzmanīgi izņem no formas un pasniedz. Iesaku ļaut tai pilnībā atdzist pirms griešanas.

P.s. Manā instagramā highlightos ir iespējams redzēt īsu video pamācību šīs receptes gatavošanā!
















You May Also Like

0 komentāri