Kā pagatavot SNICKERS batoniņus

by - otrdiena, oktobris 23, 2018


Sastāvdaļas (~16 standarta izmēra snikeriem, forma 23x18cm):
300 g šokolādes (es izmantoju 200g tumšo(70%) un 100g piena - rūgtums palīdzēs samazināt karameles saldumu)
1 ēdamkarote sviesta

Apakšējai nugata kārtai:
100 g sviesta
130 g cukura
200 g Marshmallows zefīru
60 ml sterilizēta iebiezinātā piena (iebiezinātais piens BEZ cukura, tas ir šķidrs kā piens)
120 g krēmīgā zemesriekstu sviesta
šķipsna sāls

Karamelei:
300 g mīksto karameļu (graudainie īrisi nederēs, es izmantoju 4 paciņas "Werther's Original soft caramels", kuras nopirku Rimi)
50 ml sterilizēta iebiezinātā piena (iebiezinātais piens BEZ cukura, tas ir šķidrs kā piens)
200 g zemesriekstu


Pagatavošana:
1. Formā ieklāj pārtikas plēvi, lai tā nosedz arī sānus.
2. Nelielā katliņā ielej pavisam nedaudz ūdeni, uzsilda, līdz no tā nāk tvaiks. Uz katla uzsēdina lielu bļodu (tā, lai tā nepieskaras ūdenim), kurā liek šokolādi un ēdamkaroti sviesta. Maisot kausē, līdz iegūta šķidra, viendabīga masa.
3. Sagatavotajā formā lej nedaudz izkausētās šokolādes (apmēram 1/4) - tik daudz, lai to izlīdzinot trauka apakšpusē būtu pavisam plāna šokolādes kārtiņa. Liek ledusskapī/saldētavā sastingt.
4. Gatavo nugata masu. Katliņā uz mazas uguns izkausē sviestu, kam pievieno cukuru. Maisot karsē, līdz tas pakusis - tas nekas, ja vēl nedaudz redzami cukura graudiņi.
5. Sviesta un cukura masai pievieno iebiezināto pienu, zemesriekstu sviestu un sāli. Visu maisa līdz iegūta viendabīga konsistenci. Svarīgi visu darīt uz nelielas uguns un maisīt, lai masa nepiedeg!
6. Masai pievieno zefīrus, visu turpina karsēt un maisīt, līdz zefīri izkusuši. Marshmallows masai palīdz sabiezēt, tāpēc tā būs tagad nedaudz staipīga. Noņem no uguns, lauj 5 minūtes padzist.
7. No saldētavas izņem formu, kurā šokolāde jau sastingusi. Pārlej pāri vēl silto nugata masu. Uzmanīgi un ātri izlīdzina - šokolāde sāks kust, tāpēc viss jādara tā, lai šokolāde neiemaisītos nugata masā. Uzreiz liek atpakaļ saldētavā un ļauj sastingt uz vismaz stundu.
8. Zemesriekstus uzber un izlīdzina uz cepeškrāns plāts, kurai uzklāts cepamais papīrs. Liek grauzdēties 180 grādu sakarsētā krāsnī, ik pa brīdim apmaisot, uz ~12 minūtēm līdz tie vienmērīgi zeltaini brūni. Izņem no krāsns, uzreiz pārber bļodā un ļauj atdzist.
9. Zemesriekstus pavisam nedaudz ar lielu nazi sasmalcina.
10. Gatavo karameles kārtu. Karameles izņem no iepakojuma, liek lielā katlā. Pievieno iebiezināto pienu un liek uz nelielas uguns kausēt. Visu nepārtraukti maisa, neļaujot masai uzvārīties. Kad visas karameles pilnībā izkusušas, katlu noņem no uguns un pievieno zemesriekstus. Ļauj 5 min padzist.(Es ielieku ledus auksta ūdens peldē)
11. No saldētavas izņem sacietējušo nugata masu, kurai aši pārlej karameli ar riekstiem. Izlīdzina, atkal cenšoties to neiemaisīt nugata masā, un liek atpakaļ saldētavā sastingt. Atstāj uz vismaz 4 stundām.
12. Kad snikeri sastinguši un cieti, tos ņem ārā no formas, uzmanīgi apmet uz otru pusi un noplēš pārtikas plēvi. Apmet atkal otrādi (ar karameli uz augšu) un griež gabaliņos ar lielu, asu nazi. Sākumā nogriež nelīdzenās maliņas, Tad griež batoniņos - man patīk dažāda izmēra.
13. Sagrieztos batoniņus ieliek atpakaļ saldētavā, jo tie paspējuši nedaudz pakust.
14. Tikmēr šokolādi, kura jau sacietējusi, atkal izkausē līdz šķidrai konsistencei.
15. Aukstos batoniņus pa vienam aplej ar šokolādi, ļaujot liekajai notecēt. Tā kā tie ir auksti, šokolāde ātri sacietēs. Jācenšas pārliet ar iespējami mazāku kārtu.
16. Liek ledusskapī sastingt, kur tos uzglabāt var gandrīz nedēļu. Vislabāk tie garšos izņemti no ledusskapja uz 15min, jo nebūs tik auksti.



You May Also Like

0 komentāri