Recepte - ceptais saldējums

by - otrdiena, jūlijs 17, 2018




Sastāvdaļas:
4 bumbiņas saldējuma (es izmantoju vaniļas)
~200 g Kellog's brokastu pārslu (tās, kas ir oranžas, bez cukura glazūras)
2 olas
vismaz 500 ml eļļas fritēšanai (es izmantoju saulespuķu eļļu)

Svarīgi saprast, ka saldējums neizkūst, jo tas ir labi izolēts no karstuma biezajā pārslu mundierītī. Turklāt bumba karstumā pavada pavisam īsu laiku.

Pagatavošana:
1. Izmantojot saldējuma karoti izveido apaļas bumbas. Liek saldētavā, lai sastingst, jo tās jau ir paspējušas nedaudz pakust.
2. Kellog's pārslas sasmalcina sīkākos gabaliņos, bet ne līdz smilšu konsistencei. (skatīt video) Es pārslas ieberu aizveramā maisiņā un ar smagu mīklas rulli sadrupinu. Ieber bļodiņā.
3. Olas viegli sakuļ ar dakšiņu, lai tās būtu viendabīgas.
4. Kad saldējuma bumbas sacietējušas, tās pa vienai var sākt apviļāt. Tas viss jādara ātri, lai saldējums neizkustu. Sākumā bumbu ieliek sasmalcinātajās pārslās un apviļā. Ar rokām pārslas piespiež bumbai, lai tās labāk turētos. Ja bumbas forma nav skaista un apaļa, ar rokām saspiežot var izveidot labāku formu.
5. Ja saldējums jau atkal sācis kust, bumbas var ielikt saldētavā.
6. Bumbu apviļā olā, ļauj liekajam notecēt.
7.Atkal liek sadrupinātajās pārslās. Jācenšas, lai saldējuma bumbai pieliptu pēc iespējas vairāk pārslu. Nevienā vietā nekādā gadījumā nedrīkst spīdēt cauri saldējums, jo cepoties pa to vietu tas kusīs, iztecēs eļļā un nekas nesanāks.
8. Bumbas liek saldētavā uz vismaz stundu, lai tās pilnībā sacietē. No šā brīža tās var saldētavā uzglabāt vismaz mēnesi, tāpēc ir vērts uzreiz sagatavot vairākas bumbas, jo bieži vien noder, kad atnāk ciemiņi.
9. Kad esi gatavs cept un uzreiz arī pasniegt bumbas, var sākt katliņā sildīt eļļu. Nelielā katlā ielej eļļu vismaz 5 cm dziļumā. Eļļa ir pietiekami karsta, kad iemetot kellog's pārslu tā sāk burbuļot.
10. Pa vienai bumbai cep karstajā eļļā. Saldējuma bumbu izņem no saldētavas un uzmanīgi liek karstajā eļļā, cep līdz zeltaini brūna, kas aizņems ne vairāk kā 40 sekundes.
11. Izceļ no karstās eļļas, uzliek uz papīra salvetes, lai notek liekā eļļa un pasniedz nekavējoties.



You May Also Like

0 komentāri