Kā pagatavot mandeļu cepumus - recepte + video

by - otrdiena, jūnijs 26, 2018


Sastāvdaļas

smilšu pamatnei:
100 g sviesta, auksts, sagriezts kubiņos
150 g miltu
1 ēdamk cukura
šķipsna sāls
1 olas dzeltenums

karamelei:
50 ml ūdens
150 g cukura
150 ml saldā krējuma

100 g mandeļu skaidiņu

Pagatavošana:
1. Sāk ar karameles gatavošanu. Katliņā liek cukuru un ūdeni. Nemaisot ļauj sākt vārīties. Ja nu gadījumā uz katla maliņām ir cukura graudiņi ar mitru otru tos var ieskalot atpakaļ iekšā sīrupā. Nemaisot turpina karsēt līdz sīrups kļūst zeltaini brūnā krāsā. (skatīt video)
2. Zeltaini brūnajam sīrupam pievieno saldo krējumu, visu uzmanīgi maisa. Masa strauji burbuļos un celsies tvaiks, tāpēc esi piesardzīgs! Turpina maisīt līdz iegūta viendabīga masa, noņem no uguns.
3. Gatavo pamatni. Miltiem pievieno sāli, cukuru un sviestu. Izmantojot virtuves kombainu vai pirkstu galus visu aši sajauc līdz iegūta drupaču konsistenci un vairs nav redzami sviesta gabaliņi. Pievieno olas dzeltenumu un samīca tikai tik daudz, lai masa tik tikko turētos kopā.
4. Formā (20x20 cm) ieklāj 2 cepamā papīra gabalus ar nokarenām malām, lai pēc tam cepumu būtu vieglāk izņemt no formas.
5. Mīklu ieber sagatavotajā formā, ar pirkstu galiem/rullīti vienmērīgi izlīdzina. Svarīgi ir stingri sablietēt visu, lai gatavais cepums labāk turētos kopā. Liek iepriekš sakarsētā 180 grādu krāsnī un cep 15-20 min līdz virspuse viegli apbrūnējusi, bet vēl nav izcepusies.
6. Formu izņem no krāsns, apber ar pusi no mandeļu skaidiņām. Pārlej ar šķidro karameli, izlīdzina. Vienmērīgi pārber ar atlikušajām mandeļu skaidiņām un turpina cept vēl ~15 minūtes. Tie ir gatavi, kad karamele kļuvusi vēl brūnāka, mandeles zeltainā krāsā. (skatīt video)
7. Tikko izņemtais cepums būs vēl mīksts, bet atdziestot sacietēs. Sagriež 16 vienādos kvadrātiņos, kad pilnībā atdzisis.

You May Also Like

2 komentāri