Kā pagatavot Reeses peanut butter cups jeb zemesriekstu sviesta konfektes ar šokolādi

by - piektdiena, janvāris 05, 2018





Šie batoniņi ir super garšīgi un vienkārši pagatavojami!Tie ir mazāk saldi, nekā veikalā nopērkamie, bet daudz reiz garšīgāki - turklāt bez visām ķīmijām. Es priekšroku dodu kvadrātiņu metodei, jo tā ir daudz ātrāk un mazāk ķēpīgi. Protams, ja vēlies pilnībā atdarināt amerikāņu populāro konfekti, tad jātaisa kausiņu formā! Garšo visiem, tikai labāk nestāstīt par kaloriju daudzumu... :)

Sastāvdaļas 16 kvadrātiņiem vai 28 kausiņiem
Pamatmasai:
220 g krēmīga un bieza zemesriekstu sviesta
100 g sviesta
150 g pūdercukura
100 g cepumu bez garšām (piemēram, Selga)

Šokolādes masai:
50 g sviesta
80 g šokolādes (ja taisi kā batoniņus) vai 200 g šokolādes (ja taisi kā kausiņus)
*es izmantoju tumšo šokolādi un klāt nedaudz piena šokolādi - viss atkarīgs no tā, cik saldus vēlies batoniņus. Ņem vērā, ka pamatmasa ir ļoti salda, tāpēc labāk izmantot rūgtu 70% tumšo šokolādi!

Pagatavošana:

  1. Gatavo pamatmasu. Ar virtuves kombainu vai piestu sasmalcini cepumus līdz smilšu konsistencei.
  2. Katliņā liec sviestu un pūdercukuru. Uz vidējas uguns visu ik pa brīdim apmaisot karsē, līdz masa gandrīz viendabīga un sviests izkusis. Nepiededzini to!
  3. Cukura masai pievieno zemesriekstu sviestu un turpini visu maisīt līdz masa pilnīgi viendabīga un zemesriekstu sviests izkusis. 
  4. Katliņu noņem no uguns un masā iemaisi sasmalcinātos cepumus. Visu kārtīgi sajauc.
  5. Ja gatavo batoniņu veidā: Veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs, lej vēl karsto masu un izlīdzini. Liec ledusskapī vai saldētavā sastingt. Ja gatavo kā kausiņus: Ļauj masai pilnībā atdzist līdz istabas temperatūrai.
  6. Gatavo šokolādes masu. Izkausē šokolādi kopā ar sviestu.
  7. Ja gatavo batoniņu veidā: Ļauj šokolādes masai padzist dažas minūtes. Tad to lej pāri sastingušajai masai un aši izlīdzini - šokolāde sāks sastingt, jo apakšējā masa ir ļoti auksta. Liec veidni atkal ledusskapī vai saldētavā līdz šokolāde sastingusi.
  8. Ar garu un asu nazi nolīdzina sānus un sagriež 16 kvadrātiņos.
  9. Ja gatavo kā kausiņus: Papīra kēksiņu formiņām nogriež augšpusi, lai kausiņi būtu zemāki. 
  10. Katrā formiņā ielej šokolādi un izlīdzina ar otu. Liek ledusskapī vai saldētavā sastingt. Šokolādes masu var turēt silta ūdens peldē, lai tā nesacietētu.
  11. Kad pirmā šokolādes kārta sastingusi, formiņās ielej vēl nedaudz šokolādes. Izlīdzina, koncentrējoties uz sāniem un vietām, kur rēgojas cauri papīrs. Atkal liek sastingt.
  12. Katrā formiņā liek ~1 ēdamkaroti atdzisušās zemesriekstu masas un izlīdzina. Ja pildījums būs karsts, tas izkausēs šokolādes kārtiņu!
  13. Katru kausiņu pārlej ar šokolādi un pēdējo reizi liek ledusskapī vai saldētavā sastingt.
Uzglabā ledusskapī, var arī sasaldēt uz ilgāku laiku.

You May Also Like

0 komentāri