Ziemassvētku gardumi

by - ceturtdiena, decembris 28, 2017


Svētki jau pagājuši, tomēr man mājās vēl daudz kūku un cepumu no Ziemassvētku svinībām - tieši tik daudz ko es šogad pagatavoju, lai iepriecinātu sev tuvos. Mūsu ģimenē tā jau ir tradīcija, ka svētku vakariņas gatavoju es. Protams, neizpaliek otrie ēdieni, tomēr zinot manu mīlestību pret desertu gatavošanu, es vienmēr pacenšos tieši vakariņu noslēgumam - saldumiem.

 Tapa mana Ziemassvētku kūka, kuras recepti vari meklēt te.


 Fantastiskie pekanriekstu batoniņu, kuru recepti es ņēmu no bloga "Wood and spoon" te. Šī ir variācija slavenajam Derby pie, kuru, jāatzīst, pati nemaz neesmu gatavojusi. Tiesa, šie batoniņi bija ārkārtīgi gardi, taukaini. riekstaini un šokolādīgi (visi labie īpašības vārdi), tāpēc, ja kārojas ko saldu, šī recepte ir noteikti tev.

 Kā gan bez piparkūkām! Gadu pēc gada esmu uzticīga savai medus piparkūku receptei, kurai čakli sekoju jau decembra pirmajā nedēļā. Recepte glazūrai te, bet mīklai te.

 Man ļoti ļoti patīk dāvināt ēdamās dāvaniņas, kuras pati esmu gatavojusi. Parasti tie ir cepumi, jo tos viegli iesaiņot un nevajag uzglabāt ledusskapī. Šogad izmēģināju šo auzu cepumu ar pistācijām recepti no bloga "A cozy kitchen". Kraukšķīgi ārpusē un mīksti vidū - tieši tā var raksturot šos. Recepti meklē te.

Nevarēju neizmēģināt kādu recepti svētkiem no savas jaunās (un jau mīļākās) pavārgrāmatas "Sweet", kuru sarakstījis Yotam Ottolenghi un Helen Goh. Es nepārspīlēju, kad saku, ka šis espresso parfait ar šokolādes lazdu riekstu bezē un griljāžu bija fantastiskākais deserts, kuru pēdējā laikā esmu ēdusi. Pati saldētā daļa bija super krēmīga - nevarēja pat pateikt, ka gatavots bez saldējuma mašīnas.

Klasiskais, bet tomēr vēl neapnikušais deserts - pavlova. Šoreiz svētku noskaņās tā tapa kā vainags. Krēmam izmantoju maskarponi ar putukrējumu un vaniļu, dekorēju ar cukurotām dzērvenēm, avenēm, rozmarīnu un dzērveņu mērci, kas desertu lieliski atsvaidzina un piedod nelielu skābumu.

You May Also Like

1 komentāri

  1. Tik skaisti!!! Pat sagribējās ātrāk atkal Ziemassvētkus, lai varu ar ko līdzīgu iepriecināt mīļos :)

    AtbildētDzēst