Kā pagatavot šokolādes kūku ar nutellas pildījumu

by - svētdiena, septembris 24, 2017

Katra šokolādes mīļotāja sapņu kūka...

Šo kūku gatavoju draudzenei uz dzimšanas dienu. Viņa pavisam noteikti ir lielākais šokolādes fans, ko es pazīstu, tāpēc es gatavoju kūku, kura ir bagāta ar šokolādi. Ja nevēlies, lai kūku būtu tik bagātīga, vari pildījumā nelikt papildus nutellu un samazināt nutellas daudzumu krēmā.


Sastāvdaļas:

Biskvītam:
450 g milltu
380 g cukura
2 ½ tējkarotes sodas
Šķipsna sāls
80 g kakao
200 ml saulespuķu eļļas + 1 ēdamk
600 ml kafijas istabas temperatūrā
100 g šokolādes gabaliņi (nav obligāti)

Sīrupam:
250 ml ūdens
70 g cukura

Krēmam:
VISAS SASTĀVDAĻAS ISTABAS TEMPERATŪRĀ
4 paciņas krēmsiera (4x 180 g = 720g)
450 g Nutellas + papildus pildīšanai
250g sviesta +150g


Dekorēšanai:
Ferrero rocher
Reeses peanut butter cups
Lazdu rieksti
100g šokolādes, izkausēta un nedaudz atdzisusi
Cukura pērlītes

Pagatavošana:
1. 2x kūku formas (20cm diametrā) ietauko ar 1 karoti eļļas, ieklāj cepamo papīru. Cepeškrāsni ieslēdz uz 170 grādiem.
2. Gatavo biskvītu. Izsijā miltus ar kakao, pievieno sāli, sodu un cukuru, Visu kārtīgi sajauc.
3. Miltu masā vidū izveido dobumu, kurā ielej kafiju un eļļu. Ar mikseri kuļ līdz vairs nav redzami milti un mīkla ir viendabīga. Iemaisi šokolādes gabaliņus.
4. Mīklu lej iepriekš sagatavotajās veidnēs un cep krāsnī 170 grādos ~45 minūtes. Gatavību pārbauda ar bambusa kociņu.
5. Biskvītus izņem no krāns un ļauj atdzist formās 10min. Tad tos izņem no formas un ļauj pilnībā atdzist.
6. Gatavo sīrupu. Katliņā uzvāra ūdeni un cukuru, nedaudz apmaisa un ļauj pavārīties 1min līdz cukurs izkusis. Atdzesē.
7. Gatavo krēmu. Ar mikseri kul 250 g sviesta līdz tas kļuvis nedaudz gaišāks un gaisīgāks. Pievieno krēmsieru un kul līdz masa viendabīga. Pievieno ~400 g nutellas un atkal kul līdz krēms ir viendabīgs. Svarīgi ir krēmu nepārkult, jo tas var kļūt šķidrs un būs neiespējami ar tādu pildīt kūku!Līdz ko visas sastāvdaļas iemaisījušās, tas ir gatavs! Krēmu ieliec ledusskapī līdz brīdim, kad kūku pildīsi.
8. Lazdu riekstus apgrauzdē sausā pannā un izber uz tīra dvieļa. Dvieli aizver un ar rokām berzējot riekstus, atbrīvo tos no mizas. Riekstus ar lielu nazi sasmalcina un pataupa dekorēšanai.
9. Atdzisušajiem biskvītiem nogriež uzpūtušos augšpusi, lai tie būtu plakani un vienlīdz biezi. Katru biskvītu vēl pārgriež horizontāli uz pusēm, lai kopā būtu 4 biskvīta kārtas.
10. Pilda kūku. Kad biskvīti pilnībā atdzisuši un sagriezti, sīrups atdzisis un krēms gatavs, var sākt būvēt kūku. Uz kūku šķīvja vai paliknīša uzzied karoti krēma, lai pieliptu pirmā biskvīta kārta. To nedaudz samitrini ar sīrupu. Vienmērīgi uzzied nutellas krēmu un, ja vēlies, vēl papildus nutellu. Tā turpini būvēt kūku, līdz sasniedz pēdējo biskvītu. To samitrini ar sīrupu pirms uzliec uz kūkas un apgriez otrādi, lai mitrā puse būtu kūkas iekšpušē.
Ņem vērā, ka būs palicis pāri sīrups un daudz krēma, kuru vēlāk izmantosi kūkas dekorēšanai!
11. Krēmu, kurš ir nedaudz izspiedies no kūkas sāniem, aši izlīdzini un liec kūku saldētavā uz ~30min, lai tā sastingtu un to būtu vieglāk apziest ar krēmu.
12. Kamēr kūka sastingst, sagatavo krēmu kūkas ārpusei. Atlikušajam krēmam pievieno 150g sviesta un ~50g nutellas. Visu sajauc, līdz masa ir viendabīga.
13. Kad kūka nedaudz sastingusi, to vari sākt apziest ar krēmu. Uzzied pavisam plānu krēma kārtu visapkārt kūkai, kas noķers visas biskvīta drupačas. Liec kūku atkal saldētavā uz ~15min, lai tā sastingtu,
14. Laiks gala skaistajai krēma kārtai. Uzliec lielu krēma kārtu uz kūkas augšpuses un izlīdzini to līdz sāniem. Izmantojot konditorejas lāpstiņu, kūku vienmērīgi apsmērē ar krēmu, kā parādīts video.
15. Dekorē kūku. Kūkas sānus apber ar iepriekš sasmalcinātajiem riekstiem.
16. Augšpusē uzlej izkausētu šokolādi, kuru ātri izsmērē uz sāniem un ļauj tai skaisti notecēt. Ņem vērā, ka kūka ir vēl auksta un šokolāde ātri sacietēs!
17. Ar konditorejas maisiņu, kurā ir zvaigžņveida uzgalis, kūkas augšpusē veido rozītes. Uzber cukura pērlītes un uz katras rozītes uzliec konfekti.



Padomi

  • Gatavojot krēmu, visu sakul kopā tikai līdz masa ir viendabīga. Ilgi kuļot krēmsieru, tas kļūs šķidrs!
  • Lai kūka izdotos simetriska un nebūtu šķība, to būvē ar biskvītiem, kas ir istabas temperatūrā (vai pat pabijuši nedaudz saldētavā) un krēmu, kas jau ir nedaudz vēss.
  • Ja nu kāds biskvīts griežot ir sanācis biezāks par citiem, to liec kūkas apakšā. Ja kāds biskvīts ir ieplīsis, to liec kūkas vidū. Visplānāko biskvītu liec kūkas augšpusē.
  • Nepārspīlē ar sīrupu, jo tas biskvītus padara ļoti smagus un dažreiz pat pārāk miturs. Ja kūkas augšpušē uzliksi smagu biskvītu, krēms no sāniem spiedīsies ārā un neizdosies skaista kūka.
  • Ja nu kādā brīdī būvējot kūku šķiet, ka tā apgāzīsies vai īsti neturas kopā - ieliec to saldētavā. Tā sastings, krēms starp kārtām sacietēs un pēc 20min ar to būs daudz vieglāk strādāt.
  • Ja dekorējot vai pildot kūku, krēms ir pārāk mīksts, ieliec to ledusskapī. Krēmā esošais sviests sacietēs un padarīs krēmu biezāku.
  • Lejot augšpusē šokolādi ņem vērā, ka kūka jau ir nedaudz vēsa(tai vajadzētu būt!), tāpēc šokolāde sāks ātri sastingt un ir jārīkojas ātri.




You May Also Like

3 komentāri

  1. Vai biskvītos patiešām nav olu? Gatavojos cept, be drusku samulsu...

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. nav! un izdodas tikpat gardi, kā biskvīti ar olām!

      Dzēst
  2. Kādu kafiju Jūs izmantojāt?
    ja tie ir 600 ml ,šķīstošā?
    cik karotes kafijas apliet ar karstu ūdeni?
    jautājums steidzams, rīt taisos to gatavot pēc Jūsu receptes.

    AtbildētDzēst