Biezpiena mājiņu recepte

by - ceturtdiena, novembris 12, 2020


Bērnības klasika - biezpiena mājiņas. Ātri pagatavojamas un dikti gardas!


Sastāvdaļas 10 mājiņām:

2 paciņas 'Selga' cepumu (daži cepumi paliks pāri)

200 ml saldā krējuma

400 g biezpiena (derēs gan vājpiena, gan pilnpiena, bet neiesaku izmantot biezpienu, kas pārāk sauss)

60 g cukura

1 tējkarote vaniļas ekstrakta vai vaniļas cukura

~ 200 g marmelādes

100 ml piena 

50 g šokolādes dekorēšanai

1/3 citrona miziņa, ja vēlas




Pagatavošana:

1. Lielā bļodā liek saldo krējumu. Sāk putot ar mikseri un pievieno cukuru. Puto līdz iegūts pašķidrs putukrējums. Pievieno biezpienu (ja ļoti graudains, var izberst caur sietu vai sablenderēt), kā arī vaniļu un citrona miziņu, un puto līdz masa viendabīga un nedaudz sabiezē. 

2. Marmelādi sagriež mazākos gabaliņos. Padoms - pirms gatavošanas marmelādi ieliec saldētavā uz dažām stundām, jo tad to būs super viegli sagriezt. Biezpiena masai pievieno marmelādi un sajauc

3. Uz dēlīša vai liela šķīvja izliek cepumus. Katru aši iemērc pienā (uz nepilnu sekundi). Šis solis palīdz mājiņām būt gatavām ātrāk, kā arī nepadarīs pildījumu pārāk sausu, jo cepums neizsūks mitrumu no biezpiena masas.

4. Pilda mājiņas. Uz apakšējā cepuma uzliek nedaudz biezpiena masas. Atstutē vienā malā cepumu un uzliek vēl pildījumu. Tad uzliek trešo cepumu un piepilda pilnu mājiņu caur sāniem. Izlīdzina sānus.

5. Biezpiena mājiņas liek ledusskapī. Tikmēr izkausē šokolādi traukā, zem kura ir katliņš ar nedaudz ūdens. Ūdenim vāroties tvaiks sasildīs bļodiņu un šokolāde izkusīs.

6. Katru mājiņu pārlej ar šokolādi un dekorē ar sadrupinātiem cepumiem. Pirms pasniegšanas mājiņām jāsasūcas ledusskapī uz vismaz 3 stundām. Uzglabā ledusskapī

You May Also Like

3 komentāri