Kā pagatavot franču tostermaizi - perfektas saldās brokastis

by - pirmdiena, maijs 06, 2019


Brīvdienu brokastis ir īstais laiks, kad izmēģināt foršas receptes. Franču tostermaize ir lieliska alternatīva pankūkām, jo var pagatavot daudz ātrāk, kā pankūkas, kas dažreiz jau apnikušas.
Galvenais noteikums, ko ievērot, lai tostermaize sanāktu kraukšķīga ārpusē, bet mīksta vidū, ir izmantot sakaltušu maizi, jo tā nekļūs pārāk mīksta pēc mērcēšanas. Vēl arī esmu atklājusi, ka salīdzinājumā ar citām receptēm, es izmantoju lielāku olu proporciju uz pienu - tas desertu padara nedaudz bagātīgāku un pat nedaudz krēmīgāku vidū.


Sastāvdaļas(šī ir liela porcija, droši vari gatavot uz pusi mazāk):

1 baltmaizes klaips (vislabāk izmantot blīvu maizi, piemēram, tostermaizi vai briošu)
4 olas
180 ml piena
1 ēdamkarote šķidra medus vai sīrupa
1 tējkarote kanēļa, ja vēlas
~50g sviesta cepšanai

Pasniegšanai:
Kļavu sīrups
Pūdercukurs
Augļi vai ogas

Pagatavošana:
  1. Ja tiek izmantota svaiga maize, iesaku to izkaltēt - šķēles saliek uz cepamā papīra un liek 170 grādu krāsnī kaltēties ~10 minūtes no katras puses, lai tā būtu sausa.
  2. Bļodā sajauc olas, pienu, sīrupu un kanēli līdz masa ir viendabīga.
  3. Katru maizes šķēli iemērc šķidrumā uz ~5sekundēm, liek uz šķīvja sasūkties, kamēr tiek iemērktas pārējās šķēles. Svarīgi - neliec tikko iemērktu šķēli uzreiz cepties, jo ola vēl nav iesūkusies un izcepsies tāda kā omlete!
  4. Uzkarsē pannu, kurā izkausē ~1 ēdamkaroti sviesta cepšanai.
  5. Uz lielas uguns cep katru šķēli ~3 minūtes no katras puses līdz zeltaini brūnas. Apgriežot uz otru pusi, vari pannā pievienot vēl papildus sviestu.
  6. Pasniedz uzreiz! 







You May Also Like

2 komentāri